27. kesäkuuta 2016

Tulimunaus?

"Munataanko tää?"

"Tästä tuli parempaa munattuna!"

"Mitä munataan ensi viikolla?"


Munaus, tuo negatiivissävytteinen epäonnistumiseen viittaava sana on saanut pienessä taloudessamme ihan uuden merkityksen siitä lähtien, kun Big Green Egg -hiiligrilli saapui terassillemme. Olimme pohtineet savustimen hankintaa jo jonkin aikaa, ja vakuutuimme pikku hiljaa, että BGE tulisi olemaan hyvä lisäys kokeilevan keittiömme arkeen kaasugrillin viereen. Lopullinen ostopäätös syntyi pienoisena hetken mielijohteena, ja yksi ilta menikin ajellessa kaupasta toiseen ennen kuin heti kotiin saatava yksilö löytyi.

Ketä me munailijat sitten olemme? Olemme kolmekymppinen pariskunta, joka nauttii hyvästä ruoasta ja kokeilee mielellään keittiössä monenlaista. Minä, nainen, häärään useimmiten kauhan varressa ja grillin äärellä ja toinen puoliskoni, mies, taustavoimana milloin missäkin roolissa - apukokkina, grillin sytyttäjänä, syöjänä.

BGE:n käyttöä on tässä jokunen kuukausi tullut harjoiteltua. Tuohan ei ole aika eikä mikään, eikä tässä mitään asiantuntijoita vielä ollakkaan. Tähän blogiin on tarkoitus kerätä ihan näin alusta lähtien kokemuksia Big Green Eggistä - onnistumiset ja epäonnistumiset. Oppimiskäyrä on vasta aluillaan, mutta niin se taitaa olla monella muullakin - Big Green Eggit taitavat olla Suomessa vielä verrattaen harvinaisia, vaikka kovaa grillauskansaa ollaankin. Moni valmistamistamme ruoista onnistuu varmasti muullakin vehkeellä kuin Big Green Eggillä, mutta käyttövinkit ja muu semmoinen keskittyvät tässä blogissa siihen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!