Naudan rintapala viihtyi suolaliuoksessaan tällä kertaa n. viikon verran, joka tuntui riittävän. Edellisen kerran sudenkuoppia vältellen liha siirrettiin suolaliemestä puhtaaseen veteen likoamaan edellisen iltana ja Eggiä sytyteltiin jo aamulla ja liha saatiin klo 9 aikaan savustumaan. Aloituslämpötila oli jälleen n. 110 asteen tienoilla ja tarkoitus oli hiljalleen jämähdysvaiheessa nostaa sitä n. 150 asteeseen ja pitää siinä loppuaika. Alku sujuikin jälleen suunnitellusti ja sisälämpötila nousi mukavasi. Jämähdys (stall) iski n. 4 tunnin tienoilla sisälämmön näyttäessä 65 astetta. Lämpötilaa paimennettiin hieman korkeammaksi (monet viisaat Internetin syövereissä ovat sitä mieltä, että 150 astetta voi olla koko pastramin kypsennyksen ajan ihan hyvä lämpötila, joten sitä kokeillaan ehkä seuraavaksi). Jämähdysvaihe kesti taas ikuisuudelta tuntuvan ajan, mutta lämpötila alkoi kuitenkin iltapäivällä nousta lupaavasti ja näytti siltä, että tällä kertaa saamme jopa päivällistä.

Tämä kakkoserä kääntyi meidän voitoksemme. Pastrami oli hyvää, sopivan suolaista ja hyvin maustunutta.
Itse nautin pastramini mieluiten ruisleivän kanssa ja vielä sinapilla sipaistuna.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!